Konstnatten 2023

Familjen Björnfot tackar för Konstnatta 2023!Den 22-24 september var det äntligen dags för Mekelsmäss och Konstnatta här i Falköping, och vi slog på stort! Tillsammans med våra gäster hälsade vi ca 300 besökare varmt välkomna till konstverk, smycken, keramik och vackra handgjorda instrument i trä. Och vi bjöd in till "Nokturna Lux" - vår ljud- och ljuskonstpromenad ljudsatt med fyra stycken lokalt producerade originalverk, för både stora och små! Med "Nokturna Lux" ville vi hylla fantasi och lekfullhet i både ljus och mörker. Promenaden var öppen på kvällstid under fredagen och lördagen och upplevdess bäst efter mörkrets inbrott.

Ni hittar bilder från utställning och konstpromenad på Instragram.


Tack för alla fina samtal och all energi som ni besökare gav oss!

Vi längtar redan tills vi ses nästa år!


PS! Ni missade väl inte att också besöka Jensens Atelje i Vårkumla! Eller Vårkumla hembygdsförenings lantbruksmuseum och konstutställningen i samlingslokalen med Lena Andersson och Maggan Johansson?! Och alla andra fina utställare på Konstnatten!? :D

GÄSTERNA

 Riddikulus

Emma Rosqvist

Emma är konstnär och kreativ coach. Målar figurativt abstrakt i akryl. Fantasifullt och färgglatt. Emma vill gestalta och påminna om kontakten med vår inre potential. Vi kan alla mer än vad vi tror! Originalverk, Fine Art Print och vykort till försäljning.

Hearts by Wright

Ellen Wright

Ellen är bild- och smyckeskonstnär och gör smycken i sten, glas och resin, samt anatomiska smyckeshjärtan både skulpterade i lera och gjutna i tenn. Illustrationer och personliga porträtt i akvarell, kol, tusch, blyerts och digital teknik. Samtliga skapelser till försäljning.

Andreas Backelund

Frilansande kompositör

Andreas är kompositör bosatt i Falköping med världen som arbetsfält. På resumén står musik för film och spel såväl som jazzalbum. Andreas musik har använts i mediaproduktioner från Europa, Asien och USA. Under Konstnatten kommer ett för ändamålet specialskrivet verk kunna höras för första gången.

FAMILJEN

Träinstrument

Kristoffer Björnfot

Ur trä växer instrument ur människor växer musik.


Vissa instrument kan kräva oräkneliga timmar att bemästra och andra kan intuitivt spelas på av alla. Instrument som har levt hårda liv kan ibland behöva lite kärlek och omtanke innan de kan sjunga igen och de som är bortom räddning kan återuppstå i ny form. Kom och prova och lek eller prata lite musik och trä.

Mor & Dotter

Keramik, målningar, upcycling...

Under devisen “man tager vad man haver och gör så gott man kan” gör Mor & Dotter diverse konstverk och bruksföremål i akryl, keramik, textil, skrot eller fynd - vissa till försäljning, annat reserverat för upplevelsen.